Per què viatjar?

Publicar per | No Tags | Viatjes | Sense Comentaris a Per què viatjar?

Viatjar és molt més que fer turisme, és un exercici d’aprenentatge constant que ens allunya de la nostra rutina, ens posa a prova i ens permet conèixer-nos millor a nosaltres mateixos.

Els motius que ens porten a emprendre un viatge són incalculables ja que depenen de cada persona. Es viatja per trencar amb la rutina, per agafar distància d’allò quotidià, per poder conèixer i experimentar de primera mà noves cultures, per poder contemplar “aquell” temple o monument que tant t’ha fet sospirar en veure’l fotografiat. També es viatja per conèixer gent, per conèixer-se a una mateix, per descobrir els propis límits i fins i tot, per desdibuixar-los i traçar-ne de nous. Es viatja per l’adrenalina, per amor al viatge, per plaer a allò desconegut i per por a allò desconegut. Es viatja simplement perquè sí…

No hi ha fronteres ni en la teva imaginació ni en els teus desitjos, per tant, tampoc haurien d’existir en la teva realitat. Perquè “més endavant” pot ser –i acostuma a ser-ho- “mai”. Perquè el moment és ara. Perquè el món és més gran, bonic, generós i solidari del que ens han fet creure. Perquè les cultures que l’habiten són excepcionals, úniques i s’han de conèixer per poder entendre-les millor i entendre’s millor a un mateix.

Perquè viatjar és un exercici de tolerància, paciència, audàcia i perspicàcia.

Perquè viatjar et regala ales, et proveeix de llibertat, t’aporta energia, t’omple d’idees noves i fomenta la imaginació, diversifica la perspectiva amb la que usualment mires el teu món y t’obre noves portes. Perquè viatjar és aprendre i equivocar-se -i viceversa.

Viatjar t’allibera de lligams: físics, mentals, ideològics, espirituals, religiosos, polítics i socials.  Perquè et permet sortir de la teva zona de confort i posar cara a la por que engendra el canvi. Viatjar és transgredir l’estructura política i social que ens agrupa i ens encadena a una rutina de 8am a 6pm, de dilluns a divendres. Viatjar resulta per molts una necessitat, i per d’altres una opció o un gran desig.

Viatjar t’encara amb la pluralitat i amb la diversitat del nostre planeta, amb les seves cultures, amb la seva naturalesa dramàtica i, durant el viatge, de sobte, te n’adones: estàs viu i ets feliç.

Perquè viatjar és viure l’ “ara i aquí” més que mai. Viatjar et dóna com a única opció el ser espontani i analitzar les situacions en las que et trobes des de noves perspectives.

Viatjar només coneix el temps verbal PRESENT i s’experimenta amb els 5 sentits.


sense comentaris

Deixa un comentari